Pages

Wednesday, November 10, 2010

Malam yg kepanjangan ....

~ setiap petang biasanya balik keja aku jemput anak aku pulang sekolah … tapi petang semalam .. aku soh van sekolah jemput anak ngan alasan aku keja lebih masa .. pastu aku calling pengasuh anak no 2 aku plak … bagitau dia jgn soh bagi anak aku turun tunggu aku kat bawah flet sbb aku balik lewat hari ni …

~ pastu dan-dan kul 5.45ptg aku zoom ke tmn setia indah …. aku tak penah sampai area ni … sblm aku merempit tu .. aku google map dulu … yay … ikut map senang sket … kalo siang ler .. kalo mlm susah ler sket sbb mata aku tak awas drive mlm2 …

~ dr ofis aku kat tmn gaya tu .. aku ikut jln dalam ke jusco tebrau city n lalu taman harmonium gitu ler .. pastu lalu sebelah jusco n tembus kat tmn mount Austin … dari mount Austin trus pastu jumpa simpang 3 belok kanan … senang jek rupanya …. Tima kasih google map n cik Bib … yg bagi direction …. hehhehehhe


~ sampai2 jek … melantak kuih kaswi Bib beli kat pasar malam Desa jaya … pastu makan kentang putar yg sepanjang tidak tu … pastu roti nan pun smpi …. Apa lagi melantak tak hengat ler … sssoooodaaaappp .. tapi derang kata kureng sedap sbb brader lain yg wat … entah ler … aku tak penah makan kat sini so .. aku belasah seap je ler .. abis sekeping roti nan kosong tu aku lantak .. ada ler tinggal secoet … sbb perut mmg tak leh nak masuk lagi dah … rezeki jgn di bazir2kan .. sayang wweeiiihhh …..


~ ni ler hasil melantak kami … habis licin !!! … jeng ..jeng …jeng ….


~ dari kul 6ptg smpi kul 7lebih ler .. kami borak2 entah apa2 jek .. tapi best !!! .. nengok aku nyer hepi face … sekali sekala jumpa kawan2 .. ni ler masanya nak release tension n sharing stori mori … yg juicy n hot details or seadanya jek … apa pun I llliioooookkkeee …


~ ni pun tak cukup korum lagik … if Azee, Enal & Ab ada lagi syokkkkk …. Ab mmg nak dtg tapi tak sempat sbb ada latihan bola rasanya n dia pun tak tau setia indah tu kat ner … adddoooiiii !!! … Ab .. Ab …. , dak enal ni plak sangkut sbb ujan .. dah dia ni drive motor … tak kan ler nak meredah selebat ujan tu … ada karang !! .. ooooppppssss … jgn di sebut tak elok !! … karang terjadi betul2 .. cian kawan aku ….


~ dah kuar semua isi hati n hilai ketawa smpi nak pecah pewot .. masing2 pun pakat2 balik ler .. Bib nak layan laki kat umah tu dah lama nunggu … Poji nak menyambung piloting …. CiKeen plakz … pewot anak2 dia dah berirama rock n rollz sudah …. Hehehehehe … aku plakz …. Kuang …kuang… kuang… amik anak dari umah pengasuh ler …


~ OTW balik umah … Enal plak calling aku .. ajak jumpa …. heik eleh .. aku dah nak smpi umah der … siap ugut tak nak kawan ler plak ….. so merempit ke jln bakawali kat johor jaya … 2nd time melantak bakso n mee goreng ler plak … harus mmg kembong pewot aku mlm tadi ..


~ so all the juicy n hot details … aku g tabor kat enal plakz …. Huuuuuaaaahhhhiiiiiihuhuhuuuuuuu … senyum lebor dak enal …. pastu dia pong tokok tambang … seronok !!! … apsal ler ko sangkut kat ujan enal oooii … kalo tak semua ceta ceriti ko tu leh g tabor kat Bib, CiKeen n Poji …. lagi huru-hara !!! …


~ apa2 pong korang mmg de BOMB … for me it worth having just a few fren rather than thousand cause that few make a different in ur life, will catch u if u fall, will tell u from rite n wrong n many other things that they think will do u good or bad .… so I will never be afraid to heart out with them cause they r true fren …


~ My frens … dearest frens … may us forever di berkati Allah always … Amin …

2 comments:

akuzle said...

yaalah, sis... mmg susah nk cari teman yg layak dipanggey sahabat mcm neh... yg x menilai kiter atas segala mender yg terjd kt kiter... alhamdulillah saja yg mampu diucap...

Zhen An said...

yup ... derang mmg yg terbaik yg hadir dlm hidup saya ...

Post a Comment